Az overnight forintpiacon a kereskedés elején 11,10-11,50 százalék körül mozgott a kamat, ám zárásra csökkenés volt megfigyelhető, s a nap végén már 10,75 százalék volt a kamatszint. A hároméves államkötvények mai aukcióján az egy hónappal korábbinál 18 bázisponttal kisebb, 9,18 százalékos átlaghozam alakult ki, míg az ötéves futamidejű papíroknál 14 bázisponttal emelkedve 8,37 százalék lett az átlaghozam. A másodlagos állampapír-piacon a háromhónapos papírok egy bázispontos hozamcsökkenését kivéve emelkedtek a hozamok, a legnagyobb, 16 bázispontos növekedést a hároméves instrumentumoknál regisztrálták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!