A Man Group által kezelt eszközök állománya az elmúlt három hónap során 6,6 százalékkal nőtt, közel 80 milliárd dollárra a 2008-as év első félévében regisztrált 74,6 milliárd dollárról. A londoni székhelyű kockázatitőke-alapkezelő bejelentése szerint az eszközállomány bővülésében jelentős szerepet játszott a befektetőktől újonnan befolyt 2,5 milliárd dollárnyi tőke, valamint az 1,7 milliárd dolláros, befektetésekből származó nyereség. Az eredmények láttán a Merrill Lynch brókere vételre javasolta a londoni parketten kereskedett cég részvényeit, kiemelve, hogy a Man Group annak ellenére tudta növelni az általa kezelt eszközök méretét, hogy a kockázatitőke-piac két évtizede nem látott negatív eredményekkel zárta az év első felét. Az alapkezelők által felügyelt vagyon a szektorban átlag 0,7 százalékkal visszaesett júniusban, ezzel éves szinten 0,75 százalékos veszteséggel sújtva a szektor egészét - áll a Hedge Fund Research legújabb kimutatásaiban. A Man Group részvényeinek árfolyama tegnap több mint 3 százalékkal emelkedtek, ám a mai bejelentést követően már csak mindössze 0,4 százalékkal tudtak tovább emelkedni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!