Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint folytatódhat kedden is az előző nap megindult emelkedés. Hétfőn segítette a piacokat, hogy nem érkeztek újabb negatív hírek Görögország felől, a makronaptár is üres volt és vállalati hírek sem befolyásolták a kereskedést. A tengerentúlon is folytatódott az emelkedés, és a reggeli helyzetkép szerint semmi nem gátolja a piacok további erősödését - fejtett ki az elemző.

A CIB Bank reggeli előrejelzése szerint a figyelem középpontjában a válság sújtotta európai perifériáról érkező hírek maradhatnak, de a szerdai informális EU-csúcs előtti nyilatkozatokra is kiemelten figyelhetnek a piaci szereplők. Amennyiben komolyabb negatív hírek nem érkeznek, a túladottá vált piacokon folytatódhat a konszolidáció, miközben a régiós piacokat, így a forint árfolyamát is elsősorban a külső hangulat változásai alakíthatják az előttünk álló napokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!