Az európai adósságválság okozza a legtöbb fejfájást a befektetőknek, és ezen az olyan pozitív jelzések sem enyhítettek sokat, mint a kedvező német feldolgozóipari adat, vagy a német megszorítások híre. Mindazonáltal a Der Spiegel értesülései szerint a német alkotmánybíróságon állítólag felvetült, hogy ideiglenesen fölfüggesztik az ország részvételét a 750 milliárd eurós európai mentőcsomagban. A lejtmenetet a bányacégek vezették, az árupiacokon csökkenő nyersanyagárak jellemezték a kereskedést. Az egyes papírok között meg lehet említeni a BP-t, amely tovább gyengült, miután a Goldman Sachs semlegesre minősítette a részvényt, és az olajszivárgás elleni legutóbbi lépések viszonylagos sikere ellenére. Drágult viszont az Adidas, miután a Deutsche Bank vételi ajánlást adott ki a sportszergyártóra. Az irányadó indexek szinte minden országban süllyedtek, a görög ASE például több mint 5 százalékkal. Végül a londoni FTSE 1,1, a párizsi CAC 40 1,2, míg a német DAX 0,6 százalékkal került pénteki zárószintje alá.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!