Tovább apadtak a hozamok

Még lejjebb süllyedtek az állampapírhozamok pénteken.
Eidenpenz József, 2009. július 10. péntek, 15:16
Fotó:

Pénteken az elmúlt napok folyamatára még rátett egy kisebb lapáttal a piac, kisebb mértékben ugyan, de tovább süllyedt az állampapír-piaci referenciahozamok többsége. Elsősorban a kincstárjegyeknél volt ez jól látható, ahol 5-10 bázipontos csökkenést mértek, a hosszabbaknál 4 bázispontos mérséklődés és 2 pontos emelkedés is előfordult. A hangulat összességében továbbra is optimista.

A nem is olyan régen még 10 százalék környékén tartózkodó hozamok már felülről közelítenek az évi 9 százalékhoz, amivel lényegesen alámentek a 9,5 szaázalékon tanyázó alapkamatnak, vagyis egyértelműen jelentős kamatcsökkentési várakozások alakultak ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK