Tovább csökkent a 3 hónapos dkj hozama

Több mint kétszeres túljegyzésre hozamcsökkenéssel, a másodpiaci hozam alatt értékesített a meghirdetett összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.
MTI, 2013. november 12. kedd, 13:31
Fotó: Napi.hu

Az ÁKK a szeptember vége óta rendszeres 40 milliárd forintos összegben vitt piacra 3 hónapos diszkont kincstárjegyet heti rendszerességgel keddenként rendezett aukcióján. Korábban 50 milliárd forint volt a rendszeresen meghirdetett összeg.

Az elsődleges forgalmazók több mint kétszeres túljegyzéssel fogadták a meghirdetést. A 98,733 milliárd forintos ajánlattételből az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő összeget fogadott el az előző aukción kialakultnál 6 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon.

A 3,10 százalékos aukciós hozam 5 bázisponttal marad el a 3 hónapos lejáratra hétfőn a másodpiacon kialakult 3,15 százalékos referencia hozamtól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Antiifreemaison, 2013.11.12 15:23

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi, 2013.11.12 13:52

Nemzethalál, patakvér!

IMF segííííts!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html