Tovább csökkent az állampapír-hozam

A múlt heti csökkenés után a háromhónapos diszkontkincstárjegyek átlaghozama a mai aukción tovább süllyedt.
Ádám Viktor, 2003. március 11. kedd, 12:33
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a mai aukción az eredeti terveknek megfelelően 25 milliárd forint értékben adott el három hónapos lejáratú diszkontkincstárjegyeket, több mint kétszeres túljegyzés mellett. A 6,02 százalékos átlaghozam az egy héttel korábbit 9 bázisponttal múlta alul, a tegnapi másodpiaci benchmarktól pedig 10 bázisponttal maradt el. Az elfogadott hozamok 5,95-6,05 százalék között szóródtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK