A 25 milliárd forint értékben meghiredetett 2013/E jelű állampapírokra 65,1 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az elsődleges forgalmazóktól. Az elfogadott ajánlatok 5,83 százalékos átlaghozama 15 bázisponttal maradt el a két héttel korábbi aukció eredményétől.

Az ötéves kötvények esetében a meghirdetett 15 milliárd forintos mennyiségre 21,32 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be, az elfogadott tételek 6,14 százalékos átlaghozama 9 bázispontos csökkenést takar a két héttel korábbihoz képest.

A 10 milliárd forintért meghirdetett 2019/A sorozatra két és félszeres, 25,78 milliárdos túljegyzést követően 6,76 százalékos átlaghozam mellett bocsátott ki az ÁKK a meghirdetett mennyiségnek megfelelő tízéves államkötvényt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!