Tovább drágulhat a svájci frank

Szűk sávban, 279,60 és 280,90 forint között mozgott szerdán az euró jegyzése; közben az euró ismét gyengült a dollárral és a svájci frankkal szemben. Az üzletkötő szerint a sváci frank jegyzése 210 forintig is eljuthat.
NAPI, 2010. június 23. szerda, 16:18
Fotó:

Csendes, viszonylag eseménytelen nap a szerdai a devizapiacon, kevés érdemi hír befolyásolta a kereskedést - tudta meg a Napi Ruzsonyi Ákostól, a Commerzbank devizapiaci traderétől.

Délután négy óra körül egy euróért 280,70, egy dollárért 229,40, egy svájci frankért pedig 206,25 forintot kértek a piacon. A fontot 341,40 forinton jegyezték, száz japán jen pedig 254,40 forintot ért. A kedvezőtlen tengerentúli lakáspiaci adat hatására a forint csaknem 1 egységgel 281 fölé gyengült az euróval szemben.

A globális gazdasági kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanság közepette a forint erősödési lehetőségei limitáltak, inkább a szinten maradásra és a gyengülésre van esély a magyar deviza esetében, ami praktikusan 280 forint fölötti euróárfolyamot jelenthet - mondta az üzletkötő.

Az euró frankjegyzése szerdán 1,36 alá jutott, ami ugyancsak nem túlságosan kedvező hír a frankhitelesek számára. A franknak továbbra is van tere az erősödésre, és valószínű, hogy a jelenlegi szinteknél erősebb pozícióba is kerül majd még a svájci deviza - véli Ruzsonyi Ákos.

Mindez azt jelenti, hogy a sváci frank jegyzése 210 forintig is eljuthat, és bár vélhetően nem marad ezen a szinten tartósan a kurzus, amíg a kockázatvállalási hajlandóság gyenge, addig nem várható jelentősebb korrekció. Erre az üzletkötő szerint akkor kerülhet sor, ha az eurózóna és az azt meghatározó államok - például Németország gazdaságával kapcsolatban a pozitív hírek kerülnek túlsúlyba.

Ezzel együtt Ruzsonyi Ákos szerint az év végére 260-265 forintos eurót valószínűsítő prognózisok túlzott optimizmusról tanúskodnak, szerinte sokkal valószínűbb, hogy az év hátralévő részében a 280 forint fölötti euróárfolyam lesz érvényben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.23 16:26

Nyugodtan kalkuláljál 230 as frankkal.. ( a felvett hiteled meg praktice a duplájára nött 5 év alatt - ennyit arról, hogy amatöröket belekényszerítettek a devizaspekulációba..- harctérre civileket ez népírtás..)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html