Tovább drágult a dollár

A forint euróhoz viszonyított poziciója csak mérsékelten romlott a múlt péntekihez képest, az amerikai deviza viszont nagyobb mértékben drágult, és feljebb kúszott a svájci frank kurzusa is.
NAPI, 2010. november 8. hétfő, 17:12
Fotó:

Délelőtt 273,50-275,50 forintos sávban ingadozott az euró kurzusa a bankközi devizapiacon, de a nap hátralevő részét ezután a szinte teljes szélcsend jellemezte - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: a régióban sem voltak különösebb izgalmak, a zloty és a forint együttmozgása mellett a cseh korona lényegében stagnált.

Az eseménytelenség magyarázata, hogy az USA-ból nem jöttek makroadatok, az eurózónában is csak a német külkerstatisztikával kellett beérnie a piacoknak. E téren szerdától várható változás - csütörtökön a tengerentúlon szünnap lesz.

A szakember elmondta: a hét elejére elterelődött Amerikáról a figyelem, az eurót - és vele együtt a forintot - az európai problémák miatti aggodalmak gyengítik. Az euró nemcsak a dollárhoz, hanem a svájci frankhoz képest is gyengült valamelyest: előbbi keresztárfolyam délután öt óra előtt 1,3905, utóbbi 1,3440-nél járt.

Ugyanekkor az euró 274,70, a dollár 197,55, a svájci frank 204,35 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK