Tovább drágultak a papírok

A dél-koreai Kospi index kivételével az összes fontosabb ázsiai index erősödéssel fejezte be a hétfői kereskedési napot.Tokióban a japán Nikkei-225 index 0,30 százalékos, 44,76 pontos növekedéssel, 15 122 ponton zárt. Ösztönözte a befektetők részvényvásárlási kedvét, hogy 2014 első negyedévében 1,6 százalékkal nőtt a japán GDP negyedéves alapon, gyorsabban, mint az elemzők által várt 1,4 százalékos növekedés.
MTI-Eco, 2014. június 9. hétfő, 09:10
Fotó: Reuters

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,27 százalékkal, 5,44 ponttal csökkent, 1990 pontra gyengült. Közel hatéves csúcsra emelkedett a dél-koreai von árfolyama az amerikai dollárral szemben, ez kissé negatívan befolyásolta az exportra koncentráló dél-koreai vállalatok részvényei iránti keresletet.

A tokiói tőzsdezárás idején még nyitva tartó kínai piacokon nőttek a részvényárfolyamok. A sanghaji tőzsde 0,09 százalékkal, a hongkongi 0,62 százalékkal erősödött.

Az ingatlankereskedelemmel foglalkozó kínai cégek részvényárfolyamai csökkentek, miután májusban érezhetően visszaesett az ingatlanpiaci forgalom. Ezt azonban ellensúlyozta, hogy a technológiai vállalatok részvényárfolyamai nőttek.

Ausztráliában, Sydneyben nemzeti szünnapot tartottak, hétfőn nem volt tőzsdei kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK