A Budapesti Értéktőzsde indexe 0,7 százalékos emelkedés után 19 665 ponton fejezte be a hetet, igaz, a forgalom pénteken is meglehetősen vékony volt: a befektetők elbizonytalanodását jelezheti az utóbbi hetek nagy rallyja után, hogy 11 milliárd forint értékben cseréltek gazdát az értékpapírok a pesti börzén. A bluechipek közül egyedül az OTP értéke zsugordott a hét utolsó napján: a bankrészvény1,2 százalékot esett, az utolsó kötés 4110 forinton született - pedig a zárás előtt egy órával még nullában volt a részvény árfolyamváltozása.

A Mol viszont már sikeresebben lovagolta meg a világszerte tapasztalható emelkedést a jó amerikai munkaerőpiaci adatok után, 2,4 százalékkal 19 980 forintra ugrott, napi és heti csúcsán fejezte be a hetet, és magához képest a 2,6 milliárd forintos forgalom sem volt olyan rossz. A Magyar Telekom papírjainak értéke 1 forinttal  547 forintig emelkedett, ám forgalma ezúttal fele volt a nagyobbik gyógyszergyártónak. A Richter 1,4 százalékos emelkedéssel 38 850 forintig ment felfelé, miközben az Egis árfolyama lényegében stagnált, a 17 220 forintos záróárfolyam 0,1 százalékos erősödést takart.

A többi papír iránt minimális volt a befektetői érdeklődés, a gyorsjelentésével zárás után előálló Zwack papírjaival például alig másfél millió forint értékben kereskedtek (ezek alapján az unicumpapír 1,4 százalékot vesztett értékéből). Forgalom szempontjából a hatodik helyre az utóbbi hetekben érdekes árfolyammozgásokat mutató Hybridbox kapaszkodott fel, ezúttal 1 forintos emelkedés után 47 forinton zárt. Az Appeninn 3,8 százalékot vesztett értékéből, az E-Star és az FHB pedig egyaránt 0,6 százalékot erősödött. A Cig Pannónia árfolyama 1,6 százalékot ment fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!