Az index 18633 ponton zárt, 113 ponttal magasabban a szerdainál. A vezető részvények közül az OTP szerepelt a legjobban, 2,14 százalékos emelkedést követően 4540 forinton végzett. Délelőtt járt 4565 forinton is, de innen hamar visszaesett a 4550 forintos szint alá, ami mint korábbi támasz, jelenleg ellenállásként akadályozza az emelkedést. A bankpapír forgalma kissé csökkent az előző napokhoz képest, de még mindig átlagon felüli, meghaladta a tízmilliárd forintot. A Mol is jó napot zárt, a múlt hétre jellemző eladói nyomás megszűnt a papírban. Félmilliárdos forgalom mellett 0,7 százalékkal emelkedett, 16450 forintra.

Egy forinttal került feljebb a Telekom, 314-ről 315-re tudott kapaszkodni szintén nagyon alacsony forgalom mellett. A Richter ismét milliárdon felüli forgalmat generált, az áralakulás viszont már nem volt ilyen szép, 3606 forintra esett vissza a papír a nap végére, vagyis egy százalékot gyengült. Rosszul teljesített az Egis is, 1,4 százalékot csökkenve 21680 forintra csúszott vissza.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!