Tovább emelkedtek az Amerikai indexek

A Wall Street-i indexek nyereséggel zárták a csütörtöki kereskedést, a pozitív hangulatot a tengerentúli ingatlanpiaci és a munkaerő-piaci adatok erősítették.
NAPI, 2010. szeptember 3. péntek, 00:29
Fotó:

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,5 százalékkal 10 320 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutató 0,9 százalékkal 1090 pontra, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,1 százalékkal 2200 pontra erősödött.

A pozitív befektetői hangulatot alapvetően két makroadat erősítette: a folyamatban lévő házeladások a várt csökkenés helyett nőttek júliusban, miközben a múlt héten a vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküli segélyért először folyamodók száma az Egyesült Államokban.


A jó hangulatra kiskereskedelmi cégek is rásegítettek azzal, hogy a vártnál nagyobb augusztusi forgalomról számoltak be.


A DJIA indexében a Home Depot 2,6 százalékkal erősödött, de a mutatón belül a Walt Disney és a Wal-Mart is profitált az emelkedett fogyasztói bizalomból. Előbbi 1,2, utóbbi 1,1 százalékkal emelkedett a hírt követően.


A vállalatok között a HP is jól szerepelt, 1,2 százalékkal drágultak a papírjai, miután kiderült, hogy az IT-óriás nyerte a 3Parért folyó harcot és 2,1 milliárd dollárért megveheti a  céget. A rivális Dell ugyanis úgy döntött, hogy nem emeli tovább az adattároló rendszerekkel foglalkozó társaságra adott felvásárlási ajánlatát. A Dell, és a 3Par árfolyama több mint 2 százalékos, a HP árfolyama pedig, 0,5 százalékos pluszban zárt.


A Burger King szintén kimagasló, 4,7 százalékos drágulást ért el, miután a gyorsétterem-lánc beleegyezett abba, hogy a céget az egyik New York-i befektetési társaság, a 3G Capital Management részvényenkénti 24 dolláros áron megvegye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK