Elemzők szerint a piac a rossz híreket már beárazta, sőt, ha az európai problémák nem terjednek tovább, akkor alulértékeltek a részvények.

Az ausztrál AMP Capital elemzője szerint az idei nagy eladási hullám után most olyan "reflex rally" kezdődhet, ami egészen augusztusig kitarthat. A pénteki kereskedési napot mindenesetre a világgazdaság szempontjából jó hírek uralták.

A legjobban a kínai olajipari óriáscég, a Cnooc szerepelt, 3 százalékot drágult a hongkongi tőzsdén. A japán Inpex Corp. 4,4 százalékot, a Nintendo pedig 3,1 százalékot javult.

Az ausztrál Virgin Blue Holdings papírjai látványosan, 26,7 százalékot buktak, miután a cég csúnyán lerontotta az éves kilátásait.

A hongkongi Hang Seng 1,77 százalékot, a tokiói Nikkei 225 1,28 százalékot, a szöuli Kospi pedig 0,95 százalékot emelkedett, a sanghaji kompozit index azonban 0,33 százalékot vesztett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!