Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság a negyedévről negyedévre folyamatosan tudja növelni kihasználtsági mutatóját, ami az elmúlt negyedévben már 85 százaléknál járt az előző negyedév 84 és a tavalyi év hasonló időszakának 79 százalékával szemben.

A Graphisoft Park jelentősen visszafogta a marketing költségeket és a kamatköltségek is jelentősen alacsonyabbak lettek. A jelentés szerint a marketingtevékenység megtette hatását, így sikerült az egyre magasabb kihasználtsági mutatót elérni.

A költségek ezáltal az előző év hasonló időszakához képest jelentősen csökkentek 311 ezer euróról 245 ezer euróra az utolsó negyedévben.

A nyereség így ugrásszerűen tudott nőni az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Ez a folyamat már látszott az előző negyedéves jelentésben is, akkor a társaság meg is emelte várakozásait a korábbi tervekhez képest.

A mostani gyorsjelentésben újabb emelésre került sor. Így bár a Graphisoft Park bevételek terén továbbra is 7,9 millió euróra számít (ez nem változott az előző negyedév óta), viszont az EBITDA-soron a korábban már megemelt 7 millió euró már 7,1 millióra nőtt. Üzemi eredményterv tekintetében már 3,4 millió eurót várnak, adózott eredményből pedig elérte a kerek egymillió eurót a várakozás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!