Tovább erősített az OTP

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe szerény emelkedéssel zárt kedden; zárásra az OTP is visszatalált a pozitív tartományba.
NAPI, 2010. szeptember 28. kedd, 16:47
Fotó:

A hétfői amerikai és nyugat-európai gyengülés után, bizonytalan globális befektetői hangulatban némi meglepetésre a pesti tőzsde irányadó indexe tovább emelkedett; a BUX ezzel a térségben a jobbak között volt.

A BUX 0,1 százalékot erősített, így 22 920 pont közelében fejezte be a napot.

A forgalom nem érte el a 20 milliárd forintot, a vezető papírok vegyesen szerepeltek.

A magyar piac hangulatát alapvetően javította, hogy a Credit Suisse szerint nem kell tartani attól, hogy az S&P beváltja két héttel ezelőtti fenyegetését és bóvli kategóriába csúszik vissza az ország.

A svájci elemzők annyira optimisták az ország kilátásait illetően, hogy semlegesről felülsúlyozásra javították a magyar kötvénypiacra vonatkozó ajánlásukat - írta a Bloomberg.

Az OTP többszöri napközbeni irányváltás után enyhe pluszban 5200 forinton forgott záráskor. A részvény a nyitásban még 2 százalék körüli mínuszban állt, ahonnan előbb délutánra 5250 forint közelébe szárnyalt, majd innen korrigált vissza.


A Mol-árfolyam hajszálnyival 20 500 forint alá szállt; az olajpapír forgalma jelentős volt, a 4 milliárd forintot közelítette.

Az Mtelekom ugyancsak veszített jegyzéséből, a távközlési társaság részvénye 668 forinton zárt.

A Richter 47 600 forintra drágult, szektortársa az Egis hasonló mértékben emelkedett. A Richter számára nem feltétlen volt kedvező hír, hogy a társaság bejelentése szerint a BlackRock Inc. szavazati joga a részvénytársaságban 5,33 százalékról 4,99 százalékra változott.

Ezúttal is jelentős, több százmillió forintos forgalomban kereskedtek az RFV, a KEG és a Pannergy részvényeivel. Azonban míg a két előbbi papír masszívan, 3 százalékot jócskán meghaladó mértékben drágult - amivel a BÉT legjobban teljesítő szereplői voltak (nem számítva az alig kereskedett Quaestor emelkedését), addig utóbbi veszített árfolyamából.

Az RFV emelkedését segítette, hogy a CIB legújabb elemzésében 13 467 forintra tette az RFV célárfolyamát, ami körülbelül 40 százalékkal haladja meg a jelenlegi tőzsdei árfolyamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.28 17:01

Ne igyál túl korán a medve bőrére , eléggé korrekciógyanús a világpiac és még várunk egy jó kis Robin Hood adót az olaj és a telekom szektorra ( azaz a nyereséget it is államositják - legalábbis elképzelhető ez is, mérvadó Fidesz politikusok szerint )

Szóval inkább az OMV mint a Mol hamár részvényben üldögölsz, ott marad a nyereség sőt még Te is kaphatsz belőle (mint osztalék) , nálunk meg a várt 74 Ft.-os telekom osztalék vérzik mint Romeo szíve Júliáért...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html