Tovább erősödik a forint

Tartotta árfolyamát a forint estére, sőt árnyalatnyit még erősödött is a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi kereskedelemben.
NAPI, 2012. június 27. szerda, 21:45
Fotó: Napi.hu

Este fél nyolc körül egy euró 286,30 forintot ért, míg öt óra körül 286,50 forint volt az árfolyam. A svájci frankot 238,67 forinton jegyezték a késő délutáni 238,71 forintot követően. Este tíz előtt az eurót már 286,13 forinton, a frankot 238,26-on, a dollárt 229,55 forinton jegyezték, vagyis a forint tovább izmosodott.

A forint a szerdai gyengülés után azután kezdett erősödni, hogy Varga Mihály tárca nélküli miniszter bejelentést tett az IMF/EU-tárgyalások közelgő kezdésének lehetőségéről.

Varga Mihály szerda délután elmondta: Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutalap vezérigazgatója levélben tudatta a magyar kormánnyal és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével, hogy a jegybanktörvény módosításának parlamenti elfogadása után megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval a hitelmegállapodásról.

Napközben gyengült a magyar fizetőeszköz az uniós csúcstalálkozó közeledtével a nemzetközi piacokon eluralkodott tartózkodó, kockázatkerülő hangulatban.

A többi fontosabb deviza közül a dollár 229,51 forinton, a jen 2,8815 forinton forgott este. Egy euró 1,2474 dollárt ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK