Tovább esik a forint

Több rossz hír együttes hatásra elromlott a nemzetközi és a magyar piaci hangulat, ennek nyomán esik a forint.
NAPI, 2013. május 23. csütörtök, 11:31

Az euró a reggeli 290 forintos szintről 292,08-ig, a dollár 225,6 forintról 227,4 emelkedett majd dél előtt 226,3 forinton kereskedtek. A svájci frank még durvábban ugrott meg, hisz a reggeli 230 forint alatti szintekről 235,2 forintig emelkedett, majd kis korrekció után 233,97 forintnál járt az árfolyam.

A nemzetközi hangulatot alaposan lehűtötte Ben Bernanke szerdai képviselőházi beszéde, amelyben a a Fed kötvényvásárlási programjával kapcsolatos kiszállási forgatókönyvekről értekezett. A csúcsközelben levő piacokon azonnal megkezdődött a profitrealizálás. A nemzetközi rossz hangultra Orbán Viktor szintén tegnapi bejelentése rátett még egy lapáttal, eszerint a kormány adóemeléseken és új "reklámadó" kivetésén gondolkodik, a költségvetési egyensúly tartása érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK