Sem a vállalati gyorsjelentések, sem pedig a makroadatok nem adtak ma okot túl sok optimizmusra, ennek ellenére a határidős indexek null körüli elmozdulást jeleztek előre, amit aztán a részvényárfolyamok hamar megcáfoltak: már 0,8 százalékos csökkenést mutatnak fél órányi kereskedés után.

A DJIA 0,86 százalékos eséssel megelőzi a 0,66 százalékkal 1192 pontra gyengülő S&P 500-at, mivel a Dow meglehetősen nagy súlyt képvisel az IBM részvénye, ami a vártnál gyengébb gyorsjelentés miatt 4,6 százalékot veszített értékéből.

A Nasdaq sem remekel ezúttal, a DJIA esésének megfelelő 0,86 százalékos mínuszban tartózkodik. Érdekesség, hogy a vártnál nagyobb veszteségről beszámoló Goldman Sachs papírjai egy százalékos pluszban, 97,85 dolláron állnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!