Tovább estek az aukciós hozamok

A keddihez hasonlóan az Államadósság Kezelő Központ mai aukcióján is estek a kialakult hozamok.
Kummer Krisztián, 2004. november 25. csütörtök, 13:30
Fotó:

Az ötéves futamidejű állampapírok aukcióján a hozamok 8,30 és 8,36 százalék között szóródtak. A kialakult 8,33 százalékos átlaghozam 60 bázisponttal maradt el a négy héttel ezelőtti aukcióétól, míg a tegnapi másodpiaci benchmarkot nyolc bázisponttal haladja meg. A 10 éves futamidejű értékpapírok árverésén 7,44 és 7,49 százalék közt fogadott el hozamokat az ÁKK. A 7,47 százalékos átlaghozam 48 bázisponttal marad a négy héttel korábbi alatt, a tegnapi másodpiaci benchmarkot azonban 6 bázisponttal múlta felül.

A 35 milliárd forintnyi ötéves papírra 72,3 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, míg a 25 milliárd forintnyi tízéves kötvényre 49,1 milliárd forintot ajánlottak fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK