Tovább fogyott az aukciós hozam

Csökkenő hozam mellett a meghirdetettnél nagyobb mennyiséget értékesített 12 hónapos dkj-kból az ÁKK.
NAPI, 2013. március 14. csütörtök, 13:13
Fotó: Napi.hu

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 50 milliárd forint értékben hirdetett meg értékesítésre 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket csütörtökön.

Az elsődleges forgalmazók több mint 128 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK az érdeklődést látva az eredetileg meghirdetett mennyiséget megemelve 55 milliárd forintnyit fogadott el.

A 4,66 százalékos átlagos hozamszint a legutóbbi aukción kialakultnál 22 bázisponttal alacsonyabb, a szerdai másodpiaci benchmarktól pedig 7 bázisponttal marad el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kajan, 2013.03.14 13:46

Kamatszakadékba rohanunk...

Prolikám,merre vagy virágszál?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.03.14 13:17

.."A 4,66 százalékos átlagos hozamszint a legutóbbi aukción kialakultnál 22 bázisponttal alacsonyabb, a szerdai másodpiaci benchmarktól pedig 7 bázisponttal marad el....."..mi a gond? ....tovább a patrióta úton...!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html