Csütörtökön is folytatódott a forint gyengülése, az euró 273,50-ig drágult, délután öt óra előtt 272,80-on állt a jegyzés - tájékoztatott Kerékgyártó Imre, a Commerzbank üzletkötője. Az árfolyamot befolyásoló hazai adat nem látott napvilágot, de a piaci hangulat arra utal, hogy a következő napokban akár 275-ig is emelkedhet az euró - tette hozzá. A dollár mindeközben erősödött az euróval szemben, a nemrégiben még 1,37 felett tartózkodó keresztárfolyam 1,3580-ig süllyedt. Ez egyrészt a Fed-vezér szerdai kijelentéseinek utózöngéjével, másrészt azzal magyarázható, hogy a portugál állampapír-aukció nem sikerült zökkenőmentesen, és az Európai Központi Banknak kellett vásárlással beavatkoznia. A devizahitelesek szerencséjére a svájci frank viszont - némi, átmeneti erősödést követően - gyengült az euróhoz viszonyítva, így a keresztárfolyam 1,3170 környékére tért vissza. Ez 207 forintos frankjegyzést jelentett, ami bő egy forinttal volt feljebb az egy nappal korábbinál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!