Tovább gyengülhet a forint szerdán

A kockázatvállalási hajlandóság apadása tovább gyengítheti a forintot szerdán, a keddi süllyedést követően.
NAPI, 2009. augusztus 4. kedd, 16:51
Fotó:

A kockázatvállalási hajlandóság korrekciója nyomán süllyedtek kedden a tőzsdei árfolyamok és a feltörekvő piaci devizák, köztük a forint is, viszonylag erős forgalom és nagyobb kilengések mellett - tájékoztatott Földi Balázs, a Commerzbank munkatársa.

A hazai deviza a zlotyval együtt gyengült, a keresztárfolyam alig változott azután, hogy a lengyel fizetőeszköz hétfőn még jobban teljesített a forintnál. Az euró jegyzése a nap folyamán 264,30-267,80 forint között alakult, délután fél öt tájban 266,70 volt az ár, ugyanakkor a dollár 185,20, a svájci frank 174,60 forinton állt.

Földi szerint a forint a kockázatvállalási kedvvel együtt gyengülhet tovább szerdán, ám az euró vélhetően nem lépi át majd a 270-es szintet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK