Némileg a zlotyinál is jobban gyengülve nyitott a forint szerdán, a 274-es euró/forint szinttel flörtölünk, ami alapvetően egy technikai szintet jelenthet - mondta a Napinak Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője. Jelenleg egy euró 274,85, egy svájci frank 180,30, egy amerikai dollár pedig 194,20 forintot ér a bankközi devizapiacon, az euró-dollár keresztárfolyam 1,41-es szinten áll jelenleg. Az ázsiai indexek visszaestek, aminek következtében a világ más tőzsdéi is mínusszal nyitottak, főleg a kockázatos eszközök kereskedésének tett rosszat a helyzet. Emiatt a fejlődő országok fizetőeszközei is gyengülő pályára álltak - fejtette ki Földi, hozzátéve: elképzelhető, hogy egy újabb hullámmal átviheti a magyar fizetőeszköz a 274-es árfolyamot és 275-276-ig is gyengülhet a nap folyamán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!