A másodlagos állampapírpiac a hét eleji hírdömping és a forint viszonylag erős ármozgásai ellenére nyugodtnak látszik. A hozamok a rövidebb, maximum egyéves futamidőknél alig változnak, a jegybanki kamatvágás feltehetően már egyszerűen korábban beépült az árakba. A többéves futamidejű államkötvények referenciahozamai második napja emelkednek, de csak mértékkel, többnyire 2-4 bázisponttal. A bankközi forintpiacon ismét a jegybanki alapkamatnál magasabbak az overnight-kamatok, a bankok körében likviditásszűke jelei figyelhetők meg, s az üzletek évi 8,60–8,90 százalékon születtek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!