Tovább gyengült a forint, 300 közelében járt az euró

Borús hangulatban, szűk likviditás közepette gyengültek csütörtökön a feltörekvő piaci devizák.
NAPI Online, 2009. február 12. csütörtök, 17:32
Fotó:

A délelőtti 295-296 forint után alulról karcolta a 300-as szintet csütörtökön az euró jegyzése a bankközi devizapiacon. Délután öt óra tájban 299,30 volt az ár, míg a dollár egysége 234,30, a svájci franké 200,80 forint körül járt.

A forint a feltörekvő piaci devizákkal együtt gyengült, amely egyrészt a Dél-Afrikai Köztársasággal kapcsolatos leminősítési pletykáknak, másrészt a zloty körüli mizériának volt betudható, de nyilván hatott a dollár erősödése is. A zlotyt a piacon végigsöprő, vállalati pozíciózárási hullám is gyengíti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK