A piaci hangulatot a csütörtökön kezdődő uniós csúcs várható kimenetelével kapcsolatos - az euróövezeti válság kezelését illetően egymásnak egyre-másra ellentmondó - információk mozgatják. Egyértelmű irányzat nem alakult ki, a piacok kivárnak, és az alacsony forgalomban egy-egy kötés is nagy árfolyamkilengést okozhat. A csúcsot megelőző napokban uralkodó pesszimista hangulatban a befektetők leépítették európozícióikat, ezért kedvező hírek esetén a közös valuta jelentősen erősödhet.

A svájci frankot 237,89 forinton jegyezték szerda reggel a kedd esti 238,90 után. A dollár 228,50 forintra csúszott le a keddi esti 230,12 forintról, a japán jen árfolyama pedig 2,8962 forintról 2,8761 forintra gyengült.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!