Tovább hajtotta az amerikai piacokat a Fed akciója

A hét utolsó napján ismét emelkedtek a vezető amerikai részvényindexek, még frissen azután, csütörtökön a Fed újabb monetáris lazítást jelentett be. 0,4 százalékkal magasabban zárt a Dow és az S&P500, 1 százalékot emelkedett a Nasdaq.
portfolio.hu, 2012. szeptember 15. szombat, 09:17
Fotó: Napi.hu

A pénteki napot végül 0,4 százalékos pluszban zárta a Dow és az S&P500, 0,9 százalékkal zárt magasabban a Nasdaq. Értékük rendre 13 593, 1466 és 3184 pont.

Az elmúlt két hétben 4 százalékot emelkedtek az amerikai piacok. "Mindebben nagy szerepe volt annak is, hogy Európa eltávolodott saját Lehman-csődjétől" - mondta a Marketwatchnak Bill Stone, a PNC Wealth Management befektetési elemzője utalva az EcB múlt heti bejelentésére.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK