Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Waberer's 2015. október 5-én stratégiai fejlesztése következő lépéseként kérvényezte részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT), amit a tőzsde jóváhagyott.

A BÉT a társaság 14 654 028 darab, egyenként 0,35 euró névértékű, 5 128 910 euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét 2015. október 6-val vette fel a terméklistára. Mivel a kibocsátó a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság volt, az első kereskedési napot nem határozták meg.

A kérelmezés nem történt meg

A Ptk. módosítása alapján a tőzsde bevezetést jóváhagyó döntése után következhet a nyilvános működési forma cégbírósági bejegyzése, majd - ha része a folyamatnak - a tranzakció, jegyzés lebonyolítása. A cégbejegyzés és tranzakció után, egy második lépésként kérelmezi a kibocsátó a tőzsdei kereskedés megkezdését (a bevezetéstől számított 90 napon belül), amelyről a BÉT újabb határozatban dönt.

Amennyiben a kibocsátó nem kéri a tőzsdétől a kereskedés megkezdését vagy valamely kereskedés megkezdéséhez szükséges feltételt nem tudja teljesíteni, az értékpapírokat a tőzsde egyszerűen törli a terméklistáról, anélkül, hogy bárki kereskedett volna velük, a társaság pedig ezt követően újra zártkörűvé alakul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!