Az ECB kiszivárgott terve miszerint sterilizált, korlátlan kötvényvásárlási programba kezdenének nem hozott töretlen optimizmust a tőzsdére, annak ellenére, hogy fontosabb makroadat az Egyesült Államokban nem volt, az ISM New York pedig a vártnak megfelelő csökkenést mutatta. A magyar tőzsde ugyanakkor keddhez hasonlóan nem nagyon foglalkozott a nemzetközi eseményekkel és tovább emelkedett szerdán is. Az OTP vezérletével a BUX index 0,5 százalékkal 17 839 pontra emelkedett. Ráadásul a forgalom is emelkedett egy picit, igaz ez még mindig messze nem az amit várni lehetne, de legalább az OTP mellett a Richter és a Mol forgalma is átlépte az 1 milliárd forintot. Az emelkedést azonban már negyedik napja az OTP vezeti. A hír nélkül rallyzó magyar bankrészvény szerdán 3750 forinton zárt, ami 1,4 százalékos pluszt jelentett egy nap alatt.

A Richter árfolyama 0,3 százalékkal emelkedett, ez 39 800 forintos záró értéket takart. Az Egis viszont 1,5 százalékkal 16 800 forintra drágult. A Magyar Telekom 0,5 százalékkal 428 forintra nőtt, az elmúlt napokat figyelembe véve azonban igazából ezen a szinten stagnál az osztalékrészvény árfolyama, lekövetve a hozamok egyhelyben toporgását. Szinte folyamatosan esik viszont a Mol. Az olaj árának zuhanása nem tesz jót a részvénynek, amely szerdán 0,4 százalékkal 16 490 forintra csökkent.

A z igazából semmilyen jó hírrel nem szolgáló gyorsjelentése óta rallyzó E-Star szerdán is 8,7 százalékkal drágult, ami 545 forintos árfolyamot takart zárásban. Több mint 4 százalékot esett viszont a két áramszolgáltató értéke. Az Émász 4,9 százalékkal 11 600 forintra csúszott vissza, míg az Elmű 16 000 forintos utolsó kötése 4,1 százalékos csökkenést takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!