Az Államadósság Kezelő Központ jelentése szerint a magyar állampapír-piaci érdeklődés töretlenül emelkedik a jegybank legutóbbi kamatcsökkentése óta. Az állampapírokkal szembeni növekvő bizalmat jelzi az is, hogy a hozamok az elmúlt napok során folyamatosan csökkentek. Szerdán a diszkontkincstárjegyeknél által 10 bázispont körüli hozamcsökkentést regisztrált az ÁKK, ezzel minden éven belüli lejárat esetében 10,61 százalékra állt be a hozamszint. A hosszú oldalon a három és ötéves lejáratoknál szintén 10 bázisponttal, az ennél hosszabb lejáratok esetében azonban mindössze 1-2 bázisponttal mérséklődtek a hozamok.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!