Tovább próbál erősödni a forint

Csütörtök reggel is jól kezdett a forint az euróval szemben, 299 alá esett az árfolyam. A nap második felében az ECB kamatdöntése nálunk is megbolygathatja a piacot, majd pénteken jön az Európai Bizottság friss előrejelzése Magyarországról.
Beke Károly, 2013. május 2. csütörtök, 10:10
Fotó: Napi.hu

A csütörtöki nyitás után 298,59-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez 0,14 százalékkal volt alacsonyabb a keddi árfolyamnál. A dollár ellenében 226,64-nél állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 244,14 forintba került. A nemzetközi piacon a dollár kicsit erősödött az előző napi nagy bukta után, így 1,31656-nál állt a keresztárfolyam. Szerdán elsősorban a Fed este publikált jegyzőkönyve hozott mozgást a dollár piacán, hiszen az amerikai jegybank már hivatalosan is kijelentette, hogy bármikor csökkentheti vagy növelheti kötvényvásárlási programjának havi keretösszegét.

Csütörtökön az ECB kora délután esedékes kamatdöntése lesz a legfontosabb esemény a devizapiacok szempontjából. A szakemberek szinte egyöntetűen az alapkamat csökkentésére számítanak, ez pedig elvileg az euró gyengülését okozhatja, hiszen csökkenne a közös deviza kamatelőnye a dollárral szemben. A forint szempontjából sokkal fontosabb lesz az Európai Bizottság pénteken megjelenő friss prognózisa, mely iránymutatást adhat arra nézve, kikerülhet-e az ország a túlzott deficit eljárás alól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK