A pénzügyi szektor vegyesen teljesített, a nyersanyagcégek papírjai viszont zömmel drágultak a fémpiaci emelkedéssel párhuzamosan.

Az egyes papírok között a Daimler jelentősen veszített árfolyamából, miután a Morgan Stanley leminősítette a luxusautók gyártóját.

A Nokia-részvény viszont több százalékkal drágult; a Wall Street Journal jelentése szerint a társaság új vezérigazgatót keres Olli-Pekka Kallasvuo helyére, ám a telefongyártó nem kommentálta az értesülést. Sokan a jelenlegi vezért teszik felelőssé a társaság piacvesztéséért.

A távközlési szektorban azonban kedvezőtlen hírek is napvilágot láttak, így a Vodafone ING általi leminősítéséne.

A Footsie 0,2, a DAX 0,7, a CAC 40 index pedig 0,5 százalékkal süllyedt előző napi záróértéke alá. Ezzel együtt a páneurópai Stoxx 600 mutató enyhe emelkedéssel zárt.

A hangulatot elsősorban az amerikai gyorsjelentések határozták meg, és a befektetők inkább kedvezőtlenül értékelték a számokat. Az ugyancsak amerikai lakáspiaci adat sem segített sokat a helyzeten.

A vártnál nagyobb júniusi brit költségvetési hiány mellett a rossz hírek között ezúttal Magyarország is képviseltette magát, miután nagyon alacsony volt a kereslet a magyar állampapírok iránt.

A bizonytalanságban a jelek szerint a megszorítások felé eltolódó gazdaságpolitikai hangsúly is szerepet játszik, ami a második félévben a gazdasági lassulását eredményezheti - idézte a Bloomberg a BNP Paribas vezető elemzőjét, Philippe Gijselst.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!