A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe nem egészen 0,2 százalékkal 21 917 pontig ereszkedett le hétfőn. A New York-i és a nyugat-európai tőzsdeindexek pénteki lejtmenetét követve rögvest mínuszban kezdett a BUX a hosszú hétvége után.

A mutató nap közben többnyire a negatív tartományban tartózkodott, ám a zárás előtt 22 100 pont közelébe erősített.

Bizonytalan nemzetközi hangulatban a régiós társaknál rosszabbul teljesített hétfőn a magyar részvénypiac. A forgalom nem sokkal haladta meg a 10 milliárd forintot.

A blue chipek felemásan teljesítettek; a Mol vezette az emelkedést, másfél százalék körüli drágulással 20 600 forintig jutott a jegyzése.

Az OTP Bank részvénye 1,7 százalékkal, 86 forinttal 4904 forintig csökkent; a bankpapír az egész napot az előző napi záróára alatti sávban töltötte.

Az Mtelekom árfolyama több mint 1 százalékkal került lejjebb, így a zárásban 660 forinton forgott a papír.

A Richter jegyzése viszonylag jelentős érdeklődés mellett délelőtt inkább lefelé, délután pedig fölfelé tartott, ami végül változatlan, 24 850 forintos árat eredményezett, bár a nap vége előtt nem sokkal 43 500 forinton is forgott. Stagnált az econet árfolyama is, miután a cég bejelentette, a NeoFM üzemeltető 75 százalékának eladása lezárult.

Viszonylag sokat kereskedtek az RFV, a KEG, illetve az Egis részvényeivel is, melyek így 1-1 százalék körül, illetve 0,3 százalékkal drágultak.

A legnagyobb pozitív mozgást az AAA 10 százalék fölötti emelkedése jelentette, bár a papír forgalma meglehetősen szerény volt. A másik végletet az Elmű képviselte, de a négy és fél százalék körüli gyengülés szintén minimális forgalomban ment végbe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!