Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Footsie 100-as indexe 1,1, a CAC 40 mutató pedig 1 százalékos veszteséggel fejezte be a kereskedést, míg a DAX 0,7 százalékkal került előző napi záróértéke alá. Az összeurópai FTSEurofirst 300 index is csökkent, a 1014 pontos záróérték mintegy 9 százalékkal marad el az április közepén tapasztalt csúcstól. A Stoxx 600 ugyancsak közel 9 százalékkal marad el a tavaszi szintektől. Gyakorlatilag akkortól erősödtek föl az európai adósságproblémákról szóló hírek. A befektetők hangulatára nem hatott kedvezően a délutáni, vártnál rosszabb amerikai GDP-adat, és bár a fogyasztói bizalmi mutató pozitívan alakult, az indexeket ez sem mentette meg a gyengüléstől. Egyértelműen jó hírként értékelte a piac ugyanakkor azt, hogy az amerikai képviselőház, a szenátus és a Fehér Ház képviselői megegyeztek az Egyesült Államok pénzügyi szabályozási rendszerének mélyreható reformjáról. A szektorok között a bankok viszonylag jól teljesítettek; viszont a BP vezetésével veszítettek az energiacégek; az autógyáraknak pedig nem tett jót, hogy az UBS leminősítette a német gyártókat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!