Tovább száguld a FreeSoft, de miért drágul az OTP?

Emelkedéssel kezdett kedden a BUX, a blue chipek között az OTP viszi a prímet.
NAPI Online, 2007. október 30. kedd, 09:52
Fotó:

A BÉT indexe háromnegyed 10-kor 0,9 százalékos többlettel 27 504 pontnál járt. Az OTP 2,4 százalékkal 9463 forintra ugrott, a Mol 26 800-on stagnált, a Telekom 0,4 százalékkal 929 forintra erősödött, a Richter pedig 0,2 százalékkal 37 880 forintr kúszott fel.

A tegnapi nagy nyertes, a Humansoftot bekebelező Freesoft részvénye tovább száguld, a jegyzés 12,7 százalékkal 3745 forintig szaladt.

A Concorde hírlevele szerint az OTP-rallyt az magyarázhatja, hogy a Figyelő új számát reklámozó hirdetés arról szól: az AXA megvenné a bank biztosítói ágát, az OTP Garanciát, valamint az OTP-ből is 10 százalékos részesedést vásárolna. Hivatalosan erről még senki semmit nem nyilatkozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK