Továbbra sincs komoly mozgás a magyar tőzsdén, így a csütörtöki napon sem dőlt el, hogy merre is indulhat el komolyabban a BUX. A gond az, hogy amíg a világ egyre magasabbra tör ezzel a BUX nem nagyon tudott élni az elmúlt napokban. Csütörtökön viszont amikor mindenhol estek egy picit az indexek azt lekövette a magyar tőzsde.

Érdekes módon viszont az OTP nem lógott ki lefelé a sorból a vezető papírok közül, pedig rossz hangulatban az élen szokott járni. Igaz a forgalom is nagyon kicsi volt, ami azt mutatja mindenki vár, mi is lesz az irány. Ezt azonban egyelőre nagyon nehéz kitalálni, hiszen a rossz amerikai makrohírek, és az írekkel kapcsolatos aggodalmak ellenére sem estek sokat a magyar tőzsde zárásáig az amerikai indexek. Ennek betudhatóan végül a BUX is csupán 0,2 százalékot esett, ami 22 690 pontot jelentett. Az OTP alig több mint 5 milliárd forintos forgalom mellett 0,2 százalékos mínusszal 4890 forinton várta a záró szakaszt, ahol azonban végül felkötötték az árat, így 0,5 százalékkal 4922 forintra emelkedett a bankrészvény árfolyama. A Mol alig mozdult a 21 000 forintos záró ár 0,4 százalékos esést jelentett az olajrészvény számára. A Magyar Telekom értéke 0,6 százalékkal 676 forintra esett vissza. A Richter 47 300 forinton fejezte be a napot, ez 0,6 százalékos mínuszt jelentett. Az Egis viszont 0,2 százalékkal emelkedett, ami 21 160 forintos árat jelentett.

Aki viszont a kis papírok rallyjába már időben beszállt, csütörtökön is jól járt. A héten új éves csúcsra futó Pannergy például 5,3 százalékkal 931 forinton új éves záró csúcson fejezte be a kerekedést. Komoly emelkedést produkált a Pannunion is, amelynél az egyetlen hír egy bennfentes részvényvásárlás volt. A részvény 11,5 százalékkal 145 forintra emelkedett. Tart az RFV száguldása is, A részvény árfolyama már stabilan 9000 forint felett forgott, és 9150 forinton új éves csúcsot s döntött napközben, végül azonban 9089 forinton 2,1 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!