A frankfurti DAX folytatta rekorddöntési sorozatát, ezúttal újabb két tized százalékot javított az eddigi csúcson. A londoni Footsie is folytatta rekorddöntési sorozatát, az FTSE 100 ennél is kisebb lépéssel,de 2007 ősze óta nem tapasztalt szintet ért el. A párizsi gyengülés dacára az összeurópai Stoxx 600 így hajszálnyival ismét följebb kúszott, a 303,74 pontos szint 2008 júniusa óta a legmagasabb. A leggyengébben a közműszektor papírjai szerepeltek.

Különösebb piacbefolyásoló hír nem látott napvilágot, a vártnál kedvezőbb amerikai munkanélküliségi mutató ugyanakkor támogathatta a kedvező globális monetáris közeg. Ezt jelzi, hogy a Bank of England (BoE) rekord alacsonyan, fél százalékon tartotta a jegybanki alapkamatot, míg eszközvásárlási programjának kerete 375 milliárd font maradt. Az ázsiai piacok többsége a negatív tartományban zárt, miután a vártnál nagyobb inflációs figurát publikáltak Kínában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!