Egy nap alatt két százalékot tudott erősödni a forint az euróval szemben szerdáig. A forint javuló formájának fő oka továbbra is az a várakozás, hogy belátható időn belül lesz végre IMF készenléti hitel megállapodásunk - véli Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője . José-Manuel Barroso a jövő héten tárgyal Orbán Viktorral, és itt már konkrét részletek érkezhetnek,
az időpontot, az összeget, és egyéb kondíciókat illetően. A forintot e mellett támogatja a nemzetközi jó hangulat is, ami szintén az IMF-el hozható összefüggésbe.

A Nemzetközi Valutaalap megemelte ugyanis a hitelezésre szánt keretösszeget 500 milliárd dollárral, így a gondban lévő PIIGS országoknak adott esetben könnyebben lehet segítséget nyújtani.
Mindezek hatására a forint az euróval szemben 302 forint alá is süllyedt csütörtökön, délutánra azonban 304 forint közelében állapodott meg az árfolyam, ami 0,4 százalékos további erősödést jelentett. A frankkal szemben 0,3 százalékot izmosodott a forint, ami 252 forintos értéket takart.

A dollár érdemben nem mozdult el az euróval szemben, így a forinttal szemben 0,4 százalékot veszítve értékéből 236 forinton állt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!