A Mol tervei szerint 2010 közepéig felépül második horvátországi termelőegysége. A Rijekában épülő dízeltermelő létesítmény napi 100 ezer hordó olaj feldolgozására lesz képes a Bloomberg információ szerint. A Molnak már van egy 143 ezer hordós napi kapacitású üzeme Sisakban. E felett a magyar olajtársaság június óta rendelkezik, ekkor vette át ugyanis a horvát Ina Industrija Nafte olajfinomító társaság operatív irányítását (47,2 százalékos tulajdonrészével a Mol az Ina legnagyobb részvényese).
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!