BUX
38643

Tovább terjeszkedik az Appeninn

Újabb nagy kihasználtságú irodaházat vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság Budapesten - derül ki az Appeninn sajtóközleményéből.

Szabó Dániel, 2017. június 27. kedd, 10:08

Tovább bővítette irodaház-portfólióját az Appeninn Nyrt., miután megvásárolta az APPEN-RETAIL Kft. leánycégén keresztül a Frangepán utca 19. szám alatti B kategóriás ingatlant. A 3403 négyzetméteres épület egy 2 ezer négyzetméteres telken található. A vételár mintegy 500 millió forint volt, melyet saját erőből álltak és 8 százalékos hozamszintnek felel meg. A későbbiekben a projektet 30 százalék önerő mellett tervezi bank által utófinanszírozni.

A cég szerint a felépítmény műszaki állapota jó, kihasználtsága 90 százalék, így jól illeszkedik az ingatlanportfoliójukba. A mostani tranzakcióval a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat tulajdonában lévő összesített ingatlanterület nagysága 6 százalékkal, 64 ezer négyzetméterre bővül.

Az Appeninn az idén döntött először osztalékfizetésről. A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett cég éves rendes közgyűlésén a részvényesek 2,6 millió euró adózott eredménnyel fogadták el az éves beszámolót. Papíronként 7 forint osztalékot is fizetnek.