Tovább terjeszkedne a bécsi börze

Kitart terjeszkedési stratégiája mellett a bécsi értéktőzsdét üzemeltető Wiener Börse AG (WB), remélve, hogy a következő három-öt évben részesedést vásárolhat dél- és kelet-európai piacokban - mondta a cég vezérigazgatója a Reutersnak adott interjúban.
NAPI, 2009. július 31. péntek, 20:22
Fotó:

Bécs olyan kisebb, növekedéssel kecsegtető börzékben fontolgatja a részesedésvásárlást, mint a horvát, a szerb, a román és a bolgár értéktőzsde, melyekkel már együttműködési megállapodást is kötött - idézi Heinrich Schallert az MTI. (Bécs jelenleg három régiós tőzsdének, a prágainak, a pestinek és a ljubljanainak többségi tulajdonosa, amelyeken két éven belül közös kereskedési platformot, a német Xetra rendszert szándékozik bevezetni.)

A bécsi értéktőzsde üzemeltetője várhatóan hamarosan jóváhagyja, hogy tulajdonosai 100 millió euróval megemeljék alaptőkéjét, az eddigi tőzsderészesedés-vásárlások költségei miatt, illetve némi tőkét képezve a további terjeszkedéshez. Banki források szerint a tőkeemelésben részt vesz Ausztria három nagybankja, az Unicredit tulajdonában lévő Bank Austria, valamint az Erste Bank és a Raiffeisen-csoport. E három pénzintézet együttesen a Wiener Börse mintegy 27 százalékát birtokolja - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK