A pénteki 1,35830-as szintről ma tovább gyengült az eurusd keresztárfolyam, jelenleg 1,3520-nél jár a jegyzés, ami alig magasabb napi minimumánál.
A devizapár múlt hét közepén, 1,3862-nél érte el lokális csúcsát, miután három hét alatt 8 százalékot emelkedett az 1,29-es, január 10-én elért mélypontról.

Az 1,3570-es támasszint áttörése kereskedők szerint azt mutatja, hogy az euróerősödési hullám kifulladt. Ma már a 1,3527-es ellenállás - a száznapos mozgóátlag - alá csúszott az árfolyam, de még nem törte le szignifikánsan.

BNP Paribas technikai stratégája Andrew Chaveriat szerint az árfolyam tesztelheti az 1,35-ös szintet, majd a következő hetekben az 1,3250-1,3350 közötti sávba süllyedhet.

A Commodity Futures Trading Commission legutóbbi adatai azt mutatják, hogy a devizakereskedők euró erősödésre vonatkozó tétjeiket 39 934 kontraktusra növelték, ami a legmagasabb szint az október 26-val zárult hét óta. Ezzel párhuzamosan a dollár gyengülésére fogadó pozíciók október 19. óta a legmagasabb szintre emelkedtek a múlt héten.

A piac pedig rendszerint arra mozdul, amivel a legtöbb fájdalmat okozza a befektetőknek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!