A 250 forintos szint áttörése után akár 260-ig is emelkedhet az euró jegyzése - állítják mai közleményükben is a JPMorgan elemzői, akik szerint továbbra is sérülékeny marad a hazai deviza. Mindez nehezíti az anticiklikus monetáris politika megvalósítását, ráadásul a szakértők szerint nem kedvező a piac pozicionáltsága sem, mert mind a nemzetközi befektetők, mind a hazaiak portfóliójában túlsúlyos a kamatkitettség. Az elemzés hozzáteszi: a hazai bankok várhatóan csökkentik majd államkötvény-állományukat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!