Míg tegnap a jegybanki beavatkozás hatására inkább a hosszú oldalon történt mérséklődés, addig ma minden futamidőben csökkentek a referenciahozamok. A legnagyobb mértékű, 28-28 bázispontos esés a 3 és 5 éves államkötvényeknél következett be, de - eltekintve a 3 és 6 hónapos DKJ-k benchmarkjának szerény, 3, illetve 5 bázispontos süllyedésétől - a többi lejárat esetében is 10 bázispont feletti csökkenés következett be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!