Nyugat-Európában főként az EU által leszállított második negyedéves gazdasági várakozások és főként a hosszasan betegeskedő telekommunikációs cégek határozták meg a börzék mai kereskedését. Az euró dollárral szembeni erődösödése okán a nagy exportőr vállalatok kedvezőtlen helyzete is negatívan hatott a tőzsdék teljesítményére. Komoly veszteségeket szenvedtek el a távközlésieszköz-gyártók részvényei, miután az Alcatel vezére kijelentette: az európai szolgáltatók részéről növekvő árnyomás nehezedik a harmadik generációs mobilberendezések gyártóira. A londoni börzén a GlaxoSmithKline és az AstraZeneca leminősítését követően a gyógyszeripari részvények, valamint a tech- és a telekompapírok voltak a nagy vesztesek, miközben a dohányipar – részben annak köszönhetően, hogy a Philip Morris 5,6 milliárd dollárért eladta a Miller sörgyártó céget az SAB-nak - jól szerepelt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!