A tranzakcióban az UniCredit Bank Hungary Zrt. mint befektetési szolgáltató működött közre. A cég a program május 2-i bejelentésekor közölte, hogy a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. dolgozóinak döntő többsége - 7500 munkavállaló - Magyar Telekom részvényeket kap az mrp keretében.

A program a vállalat rendes juttatási csomagján felüli javadalmazási elem. Az alkalmazottak idén júniusi árfolyamértéken 100 000 forintnyi részvényt kaphatnak 2017-ben, amelyekhez osztalékra való jogosultság is jár - közölte a Magyar Telekom májusban.

A mostani tranzakciót követően a társaság tulajdonában lévő Magyar Telekom saját részvények állománya 1 610 971 darabra változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!