Egy nappal az MNB váratlan kamatvágása után, a forint erősödésével az állampapírok másodlagos piacának referenciahozamai kedden megint jócskán csökkentek. Éven belül 39-53, a hosszabb futamidők esetében pedig 16-28 bázisponttal mérséklődtek a benchmarkok. Így az egy évnél nem hosszabb lejáratoknál már nincs 12 százalékot elérő átlaghozam; a három- és ötéves futamidő 12 százalék fölött, a tíz- és tizenöt éves benchmark pedig 9,10, illetve 8,42 százalékon tartózkodik.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!