További ugrás előtt az arany

A hatalmas kereslet 1000 dollár fölé nyomja az unciánkénti árat.
NAPI Online, 2008. március 4. kedd, 12:18
Fotó:

Európa egyik legnagyobb bankjának számító UBS elemzése szerint az arany unciánkénti ára egy hónapon belül 1025 dollárra emelkedhet. Az árfolyam-növekedést az generálja, hogy a befektetők az infláció miatti félelmek hatására az aranyba öntik pénzüket - jelentette a Bloomberg.

Az elemzést készítők úgy vélik, hogy a magas aranyár tartós lesz, ugyanis háromhónapos intervallumban gondolkodva 1075 dolláros unciánkénti árral számolnak. Hétfőn az arany 982,08 dolláron állt; idén már 18 százalékot emelkedett a nemesfém ára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK